Wat is het hart van jouw huis? Bij ons is dat duidelijk de woonkamer waar we graag samenkomen. 

Waar we eten, kletsen, tv kijken, echt praten en gewoon kunnen zijn. Nu het weer kouder wordt merk ik weer hoe graag we samenkomen in het kloppende hart van ons huis.

Doe dit eens. Loop het hart van jouw huis binnen. Misschien is dit je woonkeuken, badkamer of ook de woonkamer maar loop er eens heen en voel eens of het nog er nog klopt? Na een wispelturige zomer waarin je wellicht fel gekleurde items en lichte materialen prefereerde en hebt toegevoegd aan je setting is het misschien tijd voor verandering, bezinning, warmte en rust.

Voel je dat het hart van je huis toe is aan verandering maar weet je niet hoe? 

Kijk dan naar je basis. Pak een doos (of meerdere) en ontdoe de ruimte van alle accessoires zodat alleen de basis als fundament overblijft.

Welke materialen en kleuren zijn de ruimte rijk? Welke wil je versterken en welke wil je afzwakken? We gaan voor een perfecte balans tussen kleuren, vormen en materialen. 

Zoals ik al zei gaan we de koude maanden weer in waarin we ons opnieuw gaan opladen door ons onder te dompelen in rust. Dat doen we het liefst in zachte, ronde en warme materialen en kleuren. 

Het wordt tijd om de ruimte opnieuw te gaan vullen met accessoires. Misschien zelfs wel nadat je een of meerde muren van een warmere kleur hebt voorzien.. 

Vul de ruinte met spullen die goed voelen en rust uitstralen dus laat felle kleuren links liggen en ga voor diepe tinten. Zo kies je ook voor houten en stoffen materialen. En om de balans te houden voeg je een paar tegenovergestelde items toe zoals een stenen beeldwerk of metalen mand voor die warme kleedjes.

Vergeet zeker niet de afbeeldingen van eventuele schilderijen of foto’s aanbte passen. Zo heb ik zelf meerdere schilderijen die ik met elkaar afwissel en aanpas aan de seizoenen. 

Als laatste zou je een vloerkleed neer kunnen leggen om extra warmte toe te voegen maar wie mij kent weet dat ik ten aller tijden gebruik maak van tapijten om hoekjes en duidelijkheid te creëren door een setting niet te laten “zwemmen”. Dus.. kies misschien gewoon een wolligere of warmer gekleurde variant en laat de rust over je heen komen.

Alle tijd dus om je te oriënteren op alle nieuwe woontrends die deze maand te bieden heeft. 

Veel plezier!