Home Inc.

Interieuradvies-Styling-Blog

Have some serious fun in ’17! ♡

Verdieping in de trend;natuursteen

​Vandaag was ik bij De Groeve natuursteen in Zeist om te bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. 
Wat was dat een fijn gesprek met twee gepassioneerde en absolute kenners op het gebied van natuursteen en driftwood.
Ook nog even wat nieuwste trends meegepakt zoals het supersterke en mooie bamboohout en mijn favoriet; De radiator van natuursteen. Deze werkt elektrisch en is erg behaaglijk naast het feit dat het een prachtig item in je interieur is. 

Zo natuurlijk. 
Hier alvast wat foto’s uit de showroom. Binnenkort volgt een blog over wat ik heb gezien en hoe je dit geweldige product in ieder interieur kunt toepassen. 
Denk aan veelzijdigheid, kameleon, en…betaalbaar!

Mocht je er meteen heen willen of meer informatie wensen, voel je dan vrij om contact met mij op te nemen.

Samen vooruitkijken naar 2017

​Hoe zitten we erbij volgend jaar?

Laten we voorop stellen dat 2017 draait om vernieuwing. Avant Garde. 

Qua kleur zoeken we het warmer op in groene tinten gecombineerd met bruin, marsala en bv. geel. We kijken niet graag meer terug maar willen vooruit dus pasteltinten zijn passé. 

Koper wordt vervangen door messing en brons. En wit marmer is ook een rekwisiet uit het verleden welke we in 2017 niet terug gaan zien. Wat niet wil zeggen dat we natuursteen helemaal opgeven. Juist niet. We gaan het veel terugzien maar niet meer zo in decoratie en juist in warme kleuren en  robuuste texturen. Zo gaan we natuursteentegels in hexagonvorm terugzien gecombineerd met houten vloerdelen. Dat belooft een spannende combinatie!

Vloerkleden zijn altijd al mijn favoriete item in een inrichting geweest en dat wordt in 2017 bevestigd. Vooral grote kleden in organische vormen en materialen. 
Een tapijt is wat mij betreft dus echt een basisstuk en dat kun je teruglezen in dit blog wat ik jaren geleden schreef -》https://home-inc.nl/beginnen-bij-de-basis/

Verder worden en veel planten gebruikt. En wanneer ik zeg veel, bedoel ik ENORM veel. Ga daar vooral mee los dus.
Ik noemde Avant Garde al. De stroming uit begin vorige eeuw waarin werd geëxperimenteerd met nieuwe vormen en materialen. Die stroming zien we terug. We gaan experimenteren met nieuwe materialen gemaakt van oa. afvalstoffen. Ook qua vorm zien we de stroming terug in bijvoorbeeld de flat packed trend waarin items in onderdelen worden geleverd welke op slimme wijze in elkaar gezet kunnen worden a la IKEA. Hiermee willen we letterlijk kijken waar we vandaan komen en waar we naartoe willen denk ik.
Pas al deze aspecten toe voor een “on trend” interieur maar pik er zoals altijd uit wat bij jou past. 
Interieur is beleving en zet jouw persoonlijke interieurbeleving neer zodat je daar heerlijk in weg kan zakken en ontspannen. 

Veel plezier!

Binnen, in het hart van je huis.

Wat is het hart van jouw huis? Bij ons is dat duidelijk de woonkamer waar we graag samenkomen. 

Waar we eten, kletsen, tv kijken, echt praten en gewoon kunnen zijn. Nu het weer kouder wordt merk ik weer hoe graag we samenkomen in het kloppende hart van ons huis.

Doe dit eens. Loop het hart van jouw huis binnen. Misschien is dit je woonkeuken, badkamer of ook de woonkamer maar loop er eens heen en voel eens of het nog er nog klopt? Na een wispelturige zomer waarin je wellicht fel gekleurde items en lichte materialen prefereerde en hebt toegevoegd aan je setting is het misschien tijd voor verandering, bezinning, warmte en rust.

Voel je dat het hart van je huis toe is aan verandering maar weet je niet hoe? 

Kijk dan naar je basis. Pak een doos (of meerdere) en ontdoe de ruimte van alle accessoires zodat alleen de basis als fundament overblijft.

Welke materialen en kleuren zijn de ruimte rijk? Welke wil je versterken en welke wil je afzwakken? We gaan voor een perfecte balans tussen kleuren, vormen en materialen. 

Zoals ik al zei gaan we de koude maanden weer in waarin we ons opnieuw gaan opladen door ons onder te dompelen in rust. Dat doen we het liefst in zachte, ronde en warme materialen en kleuren. 

Het wordt tijd om de ruimte opnieuw te gaan vullen met accessoires. Misschien zelfs wel nadat je een of meerde muren van een warmere kleur hebt voorzien.. 

Vul de ruinte met spullen die goed voelen en rust uitstralen dus laat felle kleuren links liggen en ga voor diepe tinten. Zo kies je ook voor houten en stoffen materialen. En om de balans te houden voeg je een paar tegenovergestelde items toe zoals een stenen beeldwerk of metalen mand voor die warme kleedjes.

Vergeet zeker niet de afbeeldingen van eventuele schilderijen of foto’s aanbte passen. Zo heb ik zelf meerdere schilderijen die ik met elkaar afwissel en aanpas aan de seizoenen. 

Als laatste zou je een vloerkleed neer kunnen leggen om extra warmte toe te voegen maar wie mij kent weet dat ik ten aller tijden gebruik maak van tapijten om hoekjes en duidelijkheid te creëren door een setting niet te laten “zwemmen”. Dus.. kies misschien gewoon een wolligere of warmer gekleurde variant en laat de rust over je heen komen.

Alle tijd dus om je te oriënteren op alle nieuwe woontrends die deze maand te bieden heeft. 

Veel plezier!

IkEAal! #IKEA #2016/2017

Ik houd zo van de vrije manier van denken die heerst in Scandinavië. Deze zie je daar overal terug in het dagelijks leven en zeker niet alleen in de mooie designwinkels. 

Deze vrijheid ervaar je ook bij IKEA. De laatste jaren steeds meer. En in de nieuwste catalogus nemen ze je echt mee op jouw reis met als eindbestemming bewust wonen.

Aandacht maakt alles mooier. 

Dat is echt zo. Het brengt je recht in het hier en nu.

Ikea stelt je de vraag; waar heb je behoefte aan? Een van de mooiste vragen die jezelf en je dierbaren kunt stellen. 

Als antwoord op deze vraag hebben ze alle mogelijke behoeftes op gebied van wonen, leven, werken, slapen, koken en genieten onderzocht en hier op verschillende manieren invulling aan gegeven. Zo is er voor iedere behoefte een mogelijkheid om deze te vervullen. En dan ook nog eens in uiteenlopende prijsniveaus. 

Dit maakt dat iedereen een thuis kan maken bij IKEA. En iedereen gedwongen wordt na te gaan wat zijn of haar behoeften zijn. Dat is fantastisch. Dat is bewustwording, dat is ZIJN in het hier en nu. 

Think outside that box and create your own happy.

Ha det så bra!

www.ikea.nl


Wijze woorden..

Henders and Hazel

Zat deze toevallig tussen je folders?

Sla hem open. Ik vind hem de moeite waard!

image

Voor welke kies jij?

Het weer was verschrikkelijk vandaag. Netflix, thee en mijn bed klinken erg verleidelijk. In welke slaapkamer zou jij het liefst willen schuilen?

image

Nieuwsgierig! #claartjehaarhoekje2.0

image

Have a BEAUTIFUL day!

quote

Page 1 of 22

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén