Home Inc.

Interieuradvies-Styling-Blog

Archieven: Portfolio (Page 1 of 2)

Van ziekenhuis naar woonhuis

Dit was een geweldig project. Het was omvangrijk en we hebben veel tegenslagen gekend doordat het pand wat vroeger dienst deed als ziekenhuisje behoorlijk in verval was geraakt.

Samen met de aannemer en de betrokken eigenaren hebben we een geweldig resultaat neergezet.

Inmiddels ben ik opnieuw gevraagd voor een opdracht door deze klant dus het wordt vervolgd.

Realisatie nieuwe zolderverdieping

De opdrachtgever wilde graag een compleet nieuwe verdieping op hun woning laten plaatsen. De buitenkant is getekend en gerealiseerd door derden. Het ontwerpen, tekenen, inrichten en stylen van de binnenkant heb ik voor mijn rekening mogen nemen.

Dit was een zeer uitdagende klus waarbij ik veel vrijheden had maar even zoveel wensen en eisen om rekening mee te houden.

Het is gelukt om al deze aspecten te vertalen tot een mooi resultaat waar zowel ikzelf als de opdrachtgever erg tevreden over zijn.

De zolder hebben we opgedeeld in 3 ruimtes. De kleinste ruimte hebben we ingericht voor het wassen, strijken en vouwen. Alles mooi weggewerkt in een inbouwkast.

De middelgrote ruimte fungeert als home office en opbergruimte. We hebben optimaal van de hoogte gebruik gemaakt door plafondhoge inbouwkasten te plaatsen. Het bureau is gerealiseerd in een nis zodat deze niet extra veel ruimte inneemt zonder functionaliteit te verliezen. De nissen in de muur zijn handig maar ook decoratief, ze geven een speels effect en extra ruimtelijkheid.
Door slim gebruik van deze ruimte te maken hebben we niet ingeleverd op loopruimte wat het geheel erg praktisch en comfortabel maakt.

De grootste ruimte is bestemd als chill room voor de twee leuke tienerdochters van het gezin. In deze ruimte kunnen ze oa. tv kijken, computerspellen spelen, knutselen, dansen, hun werk exposeren, chillen met vriendinnen op de hoekbank en ook sleep overs organiseren omdat de bank meteen een slaapbank is. De ruimte is heerlijk licht en ruimtelijk.

De kleuren, materialen en stijl zijn geschikt voor nu en de toekomst.

Er zijn wat restpuntjes en zodra alles af is zal ik meer foto’s plaatsen maar degene die ik alvast heb geschoten wil ik graag met jullie delen.

Inrichting en styling van verschillende woonkamerprojecten

Kinderkamer Jongen 6 jaar

Reviews tentoonstellingen en beurzen en winkels

Ik bezoek veel tentoonstellingen, beurzen en winkels omdat ik daar veel inspiratie uit haal. Dit doe ik voor mezelf maar ook voor klanten.

In opdracht van de klant bezoek ik de beurs, tentoonstelling of winkel waarna ik verslag uitbreng, schriftelijk en visueel, van precies datgene wat voor deze specifieke klant interessant was. Dit scheelt de klant tijd en geld zonder belangrijke ontwikkelingen te hoeven missen.


Moodboards – Schetsen – Plattegronden – Inspiratie

Revieuw Dutch Design Week 2014 voor oa. Bloggermedia

Het is Zaterdagavond 25 Oktober. Ik ben gebroken doch euforisch. Vandaag is namelijk onze meidentweeling jarig en hebben we in een klap twee tieners in huis. Het was een heerlijk feest en de nieuwbakken tieners zijn goed in de spotlight gezet. Volkomen terecht. Alle sporen van het feest zijn vakkundig uitgewist en ik ben moe. Maar dus ook euforisch want meteen na het instoppen van alle 4 de kids pak ik mijn tas in. Onze tas. Want mijn man en ik vertrekken zo meteen richting Eindhoven voor de Dutch Design Week.

Op zondagochtend lopen we samen door Eindhoven. Met koffie in de hand volgen we de central route waarbij we alle exposities die zich in het centrum bevinden bekijken. Heel erg leuk want mijn man is software engineer, een groots technicus, en bekijkt alles vanuit de technische kant terwijl ik alles wat we zien vanuit de creatieve en ontwerpkant bekijk. Dit blijkt een geweldig contrast.

Omdat tijdens de DDW designers van alle achtergronden hun werk exposeren is de diversiteit groot. Ik ga vandaag op zoek naar de overeenkomsten. Wat me opvalt is dat een lichtrode draad vandaag de 3D printer is. Ik zie veel producten die geproduceerd zijn door deze printer die inmiddels volledig geïntegreerd is in de (design)wereld.

Mijn creatieve hart maakt een sprongetje toen ik de werken van Sander Mulder zag. Hij toonde een indrukwekkend en uiteenlopend overzicht van zijn ontwerpen tot op heden, specifiek gecreëerd door middel van het innovatief toepassen van digitale technologieën. Mijn favoriet was de kast “Pandorra”, een soort mini zeecontainer met wielen waardoor deze als dressoir of koffietafel te gebruiken is. Op lange tafels toont Sander hoe zijn ontwerpen tot stand zijn gekomen, geweldig!

Mal is zeker ook een firma die ik wil uitlichten. Ze exposeren met “Mal is the new Black” waardoor ik zeker getriggerd ben ze op de voet te volgen.

Velen toonden items die verwachte opkomende trends op een sublieme manier bevestigen. Dus veel handwerk, grote vormen in kleurrijke en grafische stoffen.

Ik verwacht dat vanaf 2015/16 leer een belangrijk materiaal gaat worden. En dan heb ik het niet alleen over meubels maar juist accessoires en items die je wellicht niet direct in leer zou verwachten. Leer is een prachtige, authentieke materiaalsoort die veel warmte met zich meebrengt. Het leeft. We houden het in de gaten…

De laatste overeenkomst die ik aan bod wil brengen zou je ook kunnen bestempelen als contrast. Namelijk nieuw vs. Gevestigd. Ik heb genoten van de afstudeerprojecten van de Design Academy Eindhoven en het Sint Lucas Lyceum Boxtel/Eindhoven. Ooit kreeg mijn eigen project dit podium toen ik afstudeerde aan het Sint Lucas dus ik heb een zwak voor de werken van deze “nieuwe” ontwerpers. Tegenover deze nieuwe creatievellingen staan natuurlijk de gevestigde namen en wat ze delen is passie en de behoefte hun ideeën te visualiseren.

Een van de gevestigde namen die passie gevisualiseerd heeft was Marc Janssen. Hij heeft samen met bekende designers speciaal voor de DDW een collectie samengesteld. Een geweldig initiatief wat enorm aansloeg.

Gispen is een van de oudste meubelmerken in Nederland maar continue in beweging. Tijdens de DDW toonden ze nieuwe producten en oplossingen bestemd voor werkomgevingen die zoals altijd ook de harten van de particulieren weten te raken. Het hoofdthema daarbij is duurzaam, kwalitatief hoogwaardig en innovatief design.

Tijdens onze ene dag DDW 2014 die natuurlijk veel te kort was om alles te zien zijn ook Kartell, PH Eek en Jasno me positief opgevallen.

Laatste tip-> Check de site van Pikaplant.com Ik ben inmiddels stiekem verliefd op de groene wetenschap die ze verkopen en zal er zeker vaker over posten!

Wij hebben genoten en hebben inmiddels al een hotel geboekt voor volgend jaar. Dan maken we er en weekend van! De DDW is echt een aanrader, het is voor iedereen interessant en de wandelingen door de stad alleen al zijn een aanrader.

Laat je zeker ook inspireren door mijn visuele verslag!

Fotografie voor een woonblog over tapijten

Styling voor woonblad

Hier ben ik bezig met de styling van een gedekte tafel voor een woonblad.

wpid-img_20140802_161316.jpg

wpid-img_20140802_161203.jpg

Nieuwe woonkamer groot gezin

Deze keer was de opdrachtgever een groot, jong gezin.

Ze hadden een donker en vol interieur. Hun wens was licht en ruimte. Dat is zeker gelukt.

Er is gekozen voor vernieuwende materialen en vormen zoals het OSB hout en de geometrische voren die overal terugkomen.
We hebben een eettafelbank gerealiseerd om ruimte te besparen en de kast hebben we erg hoog gemaakt vanwege het ruimtelijke effect en inhoud.

De kleuren zijn koud en zacht wat ruimte geeft. Een echte boom brengt leven in huis en de stammetjes geven een mooi contrast met de geometrische vormen.

Iedereen was erg blij met het resultaat.

Page 1 of 2

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén